Pimpelpaars-met-goude-stippenPIET

skngb8clw29p6qsobsea1iby5
Zullen we het eens hebben over zwarte piet? Of eeeuh Kaaspiet? Nee, Stroopwafelpiet? Hoe moeten we het trouwe hulpje van Sinterklaas tegenwoordig noemen? Mag hulpje nog wel of is dat een teken van slavernij?

Persoonlijk vind ik het maar onzin. Sinterklaas is een typische Nederlandse traditie, moet dat dan aangepast worden omdat gekleurde mensen zich aangevallen voelen? De discussie komt ieder jaar op maar sinds vorig jaar wordt de discussie steeds heftiger. Zo heftig dat dit jaar zelfs de Sinterklaasliedjes aangepast zijn. HOE DURF JE DAT TE DOEN?! Ik kan er echt niet bij met mijn hoofd, welke sukkel denkt dat mensen die nieuwe liedjes ook daadwerkelijk zullen zingen?

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar in Gouda plaats. En waar denk je aan bij Gouda? Juist, kaas! Daar dacht de gemeente Gouda ook aan, dus vonden zij het een super duper mega goed plan om ‘zwarte piet’ een goudgele kaaskleur te geven. Wauw! Super plan! Want dat is absoluut niet gek voor kleine kinderen! En als kers op de taart komt er ook nog eens een stroopwafelpiet. HUH? Hoe zie je dat voor je? In het nieuws wordt beschreven dat stroopwafelpiet geschminkt zal worden in een ruitjes patroon. Ik mag hopen dat ze nu alvast beginnen met oefenen, want makkelijk (of geloofwaardig, of leuk) zal het niet zijn.

Niet alleen worden de pieten aangepast, ze worden ook verwijderd. En wel door Albert Heijn. Vraag je het medewerkers van Albert Heijn dan zullen ze allemaal zeggen dat het totaal uit zijn verband gerukt is. Zwarte piet is nog in de winkel te vinden, maar niet meer op de abri’s (de grote kartonnen koppen die in de winkel hangen). Gelukkig (!) staan ze nog wel gewoon op verpakkingen hoor! Sorry hoor, maar hoe ver gaat dat? Albert Heijn wil graag dat mensen zich fijn voelen in de winkel, en ze willen zich neutraal opstellen. Sure thing, maar klanten trekken zal het niet doen.
GROTE ONZIN!ouwekaasinnieuwepakken

3 Comments

  1. In Albert Heijn Rijen hangen nog gewoon zwarte pietjes in de winkel. Bovendien hebben we inderdaad verpakking zonder en verpakkingen met zwarte piet. dan is iedereen blij !!!

Leave a comment